Een goede morgen begint met Morning Hair

Wanneer ik wakker word kijk ik deze dame in haar ogen en vraag mij af wat ze de afgelopen nacht heeft meegemaakt. Deze Japanse prent heet “Morning Hair’ en werd gemaakt door Torii Kotondo (1900-1976). Nadat de artiest de eerste vijftig afdrukken had gemaakt vond de toenmalige Japanse ‘thought police’ de prent zo suggestief dat ze hem dwongen het afdrukken te stoppen.Voor de goede orde trokken de gedachtesmerissen over de volle hoogte van het houtblok een kaarsrechte diepe kerf. Japans perfectionisme. Ik ken iemand die behalve de eerste van die vijftig prints ook dat houtblok heeft, compleet met een afdruk met kerf.

Goedemorgen, lezers van mijn blog die nog maar twee maanden bestaat. Samen met deze Japanse maiden probeer ik het u makkelijk te maken. Als u me op Twitter of Facebook volgt, ziet u mijn artikelen vanzelf komen. Toch zou het fijn zijn als u af en toe op de hele blogsite gaat kijken. Die heb ik voor u extra gebruiksvriendelijk gemaakt.

Op de hoofdpagina kunt u de blogs in chronologische volgorde ontspannen afrollen. Alle blogs zijn ook opgeborgen per thema, in de mappen rechtsboven. U kunt ze ook vinden in het afrolvenster rechts, door met het rode lijntje te schuiven en dan op de titel te clicken die u nieuwsgierig maakt. Onder dat venster vindt u informatie, waaronder links naar sites die op een of andere manier iets met mijn vrienden te maken hebben. Tot ziens op mijn blog.

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •